Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu - prezent în  Festivalul «Deva Performing Arts»

Săptămâna aceasta Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu este invitat în Festivalul «Deva Performing Arts» cu două spectacole.

Pe 7 mai la ora ora 20:00 teatrul din Giurgiu prezintă «Imagini pe gramofon», un spectacol de exterior semnat de Cosmin Creţu, în care expresia corporală devine esenţială şi învie tablouri cu amintiri şi cântece romantice; şlagărele perioadei interbelice, în interpretarea originală, sunt pretextul muzical al poveştilor cu parfum de epocă prezentate pe scenă. Costumele şi machiajul completează atmosfera, „fotografiile sepia” ale vremurilor de odinioară naşte interes şi nostalgie.

Pe 8 mai la ora 18:00, pe scena teatrului din Deva se joacă «Amor cu repetiţie» de Ray Cooney, regia și scenografia Mihai Panaitescu, o comedie bulevardieră de succes, cu vervă şi quiproquo–uri  cu haz, foarte apreciate de public.

Alături de Teatrul „Tudor Vianu” şi Teatrul de Artă Deva vor evolua în festival Teatrul Evreiesc de Stat,   Compania franceză LaTraverScène, Teatrul „Aurel Manea” din Turda, Teatrul Naţional „Satiricus” din Chişinău şi Compagnie Azacusca din Franţa. Festivalul include în program și concerte de jazz.

Vom reveni cu comentarii şi fotografii din spectacole.

«Ne bucurăm că relaţiile de cooperare cu Teatrul din Deva au devenit foarte bune şi sperăm să folosim această experienţă şi în relaţiile cu celelalte două teatre de proiect din ţară,  Teatrul „George Ciprian” din Buzău şi Teatrul Metropolis din Bucureşti.» - ne spune Cosmin Creţu, directorul teatrului din Giurgiu.

 Turneul teatrului giurgiuvean continuă a doua zi la 230 km de Deva unde, invitaţi de Teatrul „Ariel” din Râmnicu Vâlcea, actorii noştri vor juca pe 9 mai dimineaţa o piesă pentru cei mici, „Pic şi aventurile sale” - un spectacol de Raluca Botez, iar seara la 18:30, piesa „Amor cu repetiţie”.

Vă reamintim că pe data de 13 mai Teatrul „Ariel” din Râmnicu Vâlcea vine la Giurgiu cu două spectacole: unul pentru copii,  „Gagacucuriguuu!” după „Punguţa cu doi bani” a lui Ion Creangă, în timp ce pentru cei mari aduc piesa „Desculţ în parc”, după comedia clasică a lui Neil Simon în regia lui Bogdan-Cristian Drăgan.

Urmăriţi-ne pe site şi pe facebook.

Vă aşteptăm la teatru!

 

Călin Şabac

Vineri, 3 mai 2019