Descriere
Ești părintele unui adolescent și simți uneori că s-a creat o prăpastie între voi? Simți că lumea lui îți este complet străină?
Oricât ai încerca, nu reușești să găsești o cale de comunicare?
Vino să arunci o privire în universul complicat al adolescenței din ziua de azi!
Dacă vă întrebați cum se simt și cu ce provocări se confruntă adolescenții de astăzi, spectacolul vă va oferi o privire sinceră și caldă în lumea lor, un prilej de a descoperi emoțiile, dilemele și frământările specifice acestei etape dificile, dar frumoase a vieții.
"Ziua în care am înțeles" aduce în fața publicului povestea a cinci tineri aparent diferiți, obligați să petreacă o zi întreagă împreună. În timp ce se confruntă cu prejudecățile și stereotipurile care îi separă, ei descoperă treptat că au mult mai multe în comun decât își pot imagina.
Prin împărtășirea experiențelor personale, cei cinci tineri ajung să înțeleagă mai profund atât propria lor identitate, cât și pe ceilalți, descoperind că, în ciuda aparențelor, se simt la fel de izolați și neînțeleși.
Spectacolul se adresează atât adolescenților, cât și părinților și profesorilor care doresc să înțeleagă mai bine lumea complexă a tinerilor, punând pe tapet subiecte care ating deopotrivă copiii și părinții, profesorii și elevii.
„Cred ca e un spectacol care surprinde aspecte din relația elevi-părinți - profesori, un spectacol în care se vor regăsi. Dar el(spectacolul) nu-și propune să găsească rezolvări, e un spectacol care pune întrebări.” (Ioan Crețescu, Regizor)
„Aud foarte des în jurul meu "COPIII DIN ZIUA DE AZI NU MAI ÎNȚELEG DIFERENȚA DINTRE BINE ȘI RĂU, NU MAI RESPECTĂ PE NIMENI ȘI NIMIC''. Dar, oare, așa să fie? Ei sunt înțeleși? Sunt respectați? Se vorbește suficient cu ei încât să poată trece frumos și elegant acum, în secolul vitezei și al informației, prin cea mai grea perioadă - aceea a adolescenței?
Cred că acest spectacol vine ca un semnal de alarmă pentru cei care doresc să înțeleagă, pune pe tapet subiecte tabu care ating deopotrivă copiii și părinții, profesorii și elevii. (Ana Sivu-Daponte, Manager)
Scenografia realizată de Ana-Maria Udeanu oferă publicului o experiență vizuală surprinzătoare, aducând o perspectivă proaspătă și inovatoare asupra designului de scenă.
„Prima interactiune in Giurgiu si o primă interactiune cu Teatrul Tudor Vianu. Cum s-ar spune “ Omul sfinteste locul!”, de la actori talentati pana la personalul teatrului, dornic sa ajute in orice conditii, spre reusita oricarui proiect.
O piesa de teatru cu adolescenti, pentru adolescenti, si nu numai. Un decor minimal, dar totusi puternic emotional, ce pune in evidenta trairile, sentimentele, si intrebarile existentiale prin care trece fiecare licean, decorul avand o patina mai mult decat speciala, care pe parcurs dezvaluie mici surprize ce intaresc mesajul spectacolului.
Cu alte cuvinte…va invitam la teatru! (Ana-Maria Udeanu, Scenograf)
În ceea ce privește coregrafia, aceasta poartă semnătura talentatei Victoria Bucun, aflată deja la a treia colaborare cu teatrul giurgiuvean, după spectacolele „Dansând la Lughnasa" și "Hăul Sfinților - Despre oameni și elfi.”
Și de această dată, Victoria Bucun reușește sa impresioneze prin expresivitate și prin abilitatea sa de a transmite emoții prin mișcare.
Distribuție
un spectacol de Ioan Crețescu
Regia: Ioan Crețescu
Scenografie: Ana-Maria Udeanu
Coregrafie: Victoria Bucun
Compoziție muzicală: Șerban Chițu
Lumini: Corvin-Marian Matei
Distribuția: Sorin Dinculescu, Anca Pascu, Evelyn Marcu, Ștefan Liță, Vlad Bînzoiu, Vlad Andrei, Georgiana Vrațiu, Robert Poiană, Delia Hriscu-Badea
Galerie foto
By Cristina Huțu