top of page

joi, 25 ian.

|

Giurgiu

Micul Prinț - Povești despre maturizare, iubire și-alte chestii profunde

Biletele sunt disponibile la casa de bilete a teatrului. Adaptare după Antoine de Saint Exupery Un spectacol de Laura Dumitrașcu Duică

Micul Prinț - Povești despre maturizare, iubire și-alte chestii profunde
Micul Prinț - Povești despre maturizare, iubire și-alte chestii profunde

Ora și locul

25 ian. 2024, 11:00 – 12:00

Giurgiu, Strada Mircea cel Bătrân 1, Giurgiu 080033, România

Despre eveniment

Inspirat din bine-cunoscuta poveste scrisă Antoine de Saint Exupery, acest spectacol aduce în scenă magia  universului "Micului Prinț" într-o adaptare inedită semnată de Laura Dumitrașcu Duică.

Este pentru prima dată când la teatrul giurgiuvean este pus în scenă un spectacol cu păpuși compuse.

Păpușile compuse sunt păpusi alcătuite dintr-un cap din spuma format cu minutiozitate și pictat,  un schelet care susține costumul păpusii, în timp ce picioarele sunt ale actorului.

Deoarece costumul păpușii ține loc de corp, orice gest, stare sau atitudine sunt redate cu fidelitate deoarece sistemul de mânuire și veșmintele pot transforma chiar si cea mai fină si imperceptibila miscare in semnal optic.

Ritmul în care păpușile sunt controlate  se stabileste in functie de ritmul respiratiei maestrului mânuitor, iar motorul care le animã este SUFLETUL actorului. Tot procesul mânuirii este încarcat de spiritualitate si misticism, păpusa nu e un simplu obiect, ea devinind o prelungire a maestrului mânuitor.

Spectacolul deschide o fuziune fascinantă între lumea teatrului tradițional și cea a păpușilor. Această abordare permite actorilor să exploreze noi modalități de exprimare și să aducă un plus de profunzime interpretării. Sincronizarea perfectă dintre cuvinte și acțiunile păpușilor va da naștere unor momente scenice memorabile și va spori impactul emoțional al spectacolului asupra audienței.

Distribuție: Claudia Moroșanu, Vlad Bînzoiu, Robert Poiană, Ștefan Liță, Anca Pascu, Georgiana Vrațiu, Evelyn Marcu

Regie, dramatizare, antrenament tehnic mânuire păpuși și lighting design: Laura Dumitrașcu Duică

Scenografie și videoproiecții: UNARTE București -  Profesori: Anca Albani; Roxana Ionescu; Antoaneta Tica

Studentii : Alisia Mariș; Rudeanu Maria Cătălina; Mihnea Păduraru; Bold Ana-Maria; Amarinei Teodora Maria; Iuga Roxana Elena; Delcă Larisa Elena; Crețu Horia-Radu

Operator videoproiecții: Irina Tocănel

Muzică: Șerban Chițu

Afiș: Cristina Huțu

Distribuie evenimentul

bottom of page