top of page

lun., 22 apr.

|

Giurgiu

Micul Prinț - Povești despre maturizare, iubire și-alte chestii profunde

Adaptare după Antoine de Saint Exupery Un spectacol de Laura Dumitrașcu Duică Spectacolul deschide o fuziune fascinantă între lumea teatrului tradițional și cea a păpușilor. Această abordare permite actorilor să exploreze noi modalități de exprimare și să aducă un plus de profunzime interpretării.

Micul Prinț - Povești despre maturizare, iubire și-alte chestii profunde
Micul Prinț - Povești despre maturizare, iubire și-alte chestii profunde

Ora și locul

22 apr. 2024, 14:00 – 15:00

Giurgiu, Strada Mircea cel Bătrân 1, Giurgiu 080033, România

Despre eveniment

Inspirat din bine-cunoscuta poveste scrisă Antoine de Saint Exupery, acest spectacol aduce în scenă magia  universului "Micului Prinț" într-o adaptare inedită semnată de Laura Dumitrașcu Duică.

Este pentru prima dată când la teatrul giurgiuvean este pus în scenă un spectacol cu păpuși compuse.

Păpușile compuse sunt păpusi alcătuite dintr-un cap din spuma format cu minutiozitate și pictat,  un schelet care susține costumul păpusii, în timp ce picioarele sunt ale actorului.

Deoarece costumul păpușii ține loc de corp, orice gest, stare sau atitudine sunt redate cu fidelitate deoarece sistemul de mânuire și veșmintele pot transforma chiar si cea mai fină si imperceptibila miscare in semnal optic.

Ritmul în care păpușile sunt controlate  se stabileste in functie de ritmul respiratiei maestrului mânuitor, iar motorul care le animã este SUFLETUL actorului. Tot procesul mânuirii este încarcat de spiritualitate si misticism, păpusa nu e un simplu obiect, ea devinind o prelungire a maestrului mânuitor.

Distribuie evenimentul

bottom of page