top of page

sâm., 25 mai

|

Giurgiu

O noapte furtunoasă & Company

adaptare după texte de I.L. Caragiale Un spectacol care aduce un suflu nou scrierilor lui I.L. Caragiale sub bagheta magică a regizorului Cristi Avram. Biletele sunt disponibile la casa de bilete a teatrului.

Nu mai este posibilă înregistrarea
Vezi alte evenimente
O noapte furtunoasă & Company
O noapte furtunoasă & Company

Ora și locul

25 mai 2024, 19:00 – 21:00

Giurgiu, Strada Mircea cel Bătrân 1, Giurgiu 080033, România

Despre eveniment

"Lumea kitsch creată de Caragiale e una în care palavra, moftul și impostura ilustrează portretele umane. În țara orbilor, în care oricine știe mai bine cum stau ori merg lucrurile, a opina înseamnă a vocifera gălăgios despre neajunsuri observate cu ușurință, a ciorovăi în jurul unor păreri de neclintit, a face zarvă. Românii lui Caragiale discută politică, cunosc dedesubturi, se îngrijesc de capriciile nevinovate care-i aliniază la moda vremii, sunt progresisti, liber-schimbisti, își îndreaptă frunțile spre lumea mare, năzuiesc spre mai bine, dar lasă în seama altora datoria dezvoltării. Întotdeauna altcineva poartă vina decadenței. Jocul nesinceritatilor, patetismul și trăirea pătimașa devin drapelul lumii în care evenimentele mari se apropie, iar omul simplu e dator să le îmbrățișeze, devenind altfel actor secundar al istoriei vii care se scrie sub ochii lui.” 

Este a doua colaborare a regizorului Cristi Avram cu Teatrul Tudor Vianu, după succesul înregistrat cu spectacolul "X și 0”, un spectacol care a beneficiat de numeroase recenzii pozitive atât din partea publicului cât și din partea presei.

Distribuie evenimentul

bottom of page