top of page

Amos din Regatul Inimii

Urmăroarea reprezentație: 16 aprilie 2024

Biletele sunt disponibile la casa de bilete a teatrului.


Premiera: 10 noiembrie 2023

Spectacolul de teatru pentru copii "Amos din Regatul Inimii"
Amos din Regatul Inimii

de Andreea Busuioc

Regia: Evelyn Marcu

Scenografia: Facultatea UNARTE București, studente Andreea Burada și Ruxandra Laza

Ilustrație / compoziție muzicală: Șerban Chițu

Coregrafie: Anca Pascu

Distribuția:

Ștefan Bogdan Liță

Georgiana Vrațiu

Laura Voicu

Vlad Bînzoiu

Vlad Ciubotaru

Anca Pascu

Evelyn Marcu







Orice fetiță își dorește să fie prințesă și orice băiețel își dorește să fie rege. Dar oare cum e să fii cu adevărat?

Amos este un băiețel special pe umerii căruia atârnă o mare responsabilitate: ca într-o bună zi să devină rege. Însă, în fața destinului implacabil, având de partea lui toate avantajele unei lumi de basm, tot ce își dorește el este să fie un copil liber, care să aibă prieteni cu care să se joace și să vadă ce se află dincolo de castel.


"Amos din Regatul Inimii” este o poveste terapeutică, pentru părinți și copii, scrisă de psiho-terapeutul Andreea Busuioc, o poveste care pune față în față frica și iubirea, cele două emoții primordiale care stau la baza tuturor emoțiilor și sentimentelor.


“Povestea vorbește despre fragilitatea sufletului, a părții emoționale, surprinsă în metafora castelului, care se destramă ușor-ușor atunci când regelui Amos, un băiat de câțiva anișori, nu îi sunt validate emoțiile, iar gândurile, ideile îi sunt acoperite de vocea și fricile mamei. Este o poveste scrisă cu gândul la copiii și adolescenții internați pe secțiile de cardiologie, unde am observat cum anxietatea părinților este umbrită de un volum mare de cuvinte care îl blochează pe copil, nelăsându-l să se exprime, iar inima, sediul afectivității, este din ce în ce mai fragilă. Astfel, povestea lui Amos îi poate ajuta pe „cei mai mari” să înțeleagă propriile nevoi, dar în special pe cele ale copiilor, pentru a le oferi condițiile unei creșteri într-un mod armonios, fiind nevoie de relaționare, explorare- a mediului și a emoțiilor, dar și deschiderea porților castelului familial pentru a cunoaște frumusețile regatului vieții.” (Andreea Busuioc, psiholog în cadrul programului “Viața Copilului” Inocenți de la Spitalul Clinic de Copii București)


"Amos din Regatul Inimii" este mai mult decât un spectacol pentru copii, este și o lecție pentru părinți. Un spectacol sensibil, profund, presărat cu energie, bucurie și surprize, care ne va arăta că iubirea are mai multe fețe, iar frica este cel mai periculos și dăunător sentiment." (Evelyn Marcu, actriță/regie)


"Ca mamă de 2 fete, pot spune cu mâna pe inimă că am momente în care mă gândesc la multe incidente ce s-ar putea întâmpla copiiilor mei. Trăim într-o lume nesigură cu pericole de tot felul , dar este necesar să conștientizăm că temerile și anxietățile părinților pot frânge aripile micuților noștri. M-am bucurat când mi s-a prezentat această piesă pentru a fi pusă în scenă, pentru că este o lecție atât pentru copii, dar mai ales pentru părinți." (Ana Sivu-Daponte, managerul Teatrului "Tudor Vianu")


 

Galerie Foto

 

Foto :TerFilms




bottom of page