top of page

Animest Giurgiu

9 - 11 iunie 2023




















Caravana cinematografică Animest+ pornește la drum, iar prima oprire este la Giurgiu. Vă așteptăm cu mic, cu mare la un mic festival de filme de animație. Avem pe listă o grămadă de bunătăți pentru întreaga familie: filme, workshop-uri și un cine-concert. Program

Vineri, 9 iunie

  • 21:00, Esplanada Teatrului „Tudor Vianu” – lungmetrajul Ernest și Célestine (dialoguri în franceză, subtitrare în română, vârsta recomandată 6 ani+). Film nominalizat la OSCAR și premiat la numeroase festivaluri dedicate filmelor pentru copii. Povestea prieteniei imposibile dintre un urs morocănos care visează să devină artist și o șoricică ce refuză să devină dentist.

Sâmbătă, 10 iunie

  • 11:00, Ateneul „Nicolae Bălănescu”, lungmetrajul Perlimps (dialoguri în portugheză, subtitrare în română, vârsta recomandată 6 ani+). Premiat la festivalul internațional de animație din Ottawa, Canada și nominalizat la festivalul internațional de animație pentru copii din Chicago, SUA. Pierduți în Pădurea Fermecată, doi agenți secreți își unesc forțele pentru a-i salva pe misterioșii Perlimps de niște giganți înfiorători.

  • 12:30-14:00, Ateneul „Nicolae Bălănescu”, ATELIER de animație pentru copii, facilitat de Anna Florea (recomandat pentru copii cu vârsta între 8 și11 ani). Anna este un ilustrator, animator și regizor, co-fondatoare a studioului RIVULET și co-autoare a două scurtmetraje de animație „Mr. Anxiety goes on a date” (2016) și „invizibilii” (2020), realizate împreună cu colectivul 4inaroom. Atelierul va introduce copiii în lumea animației, explicând concepte de bază și oferindu-le ocazia să creeze o animație simplă, în echipă.

  • 21:00, Esplanada Teatrului „Tudor Vianu”, lungmetrajul Titina (dialoguri în norvegiană, subtitrare în română, vârsta recomandată 6 ani+). Film selectat în competiția marilor festivaluri de animație și filme pentru copii: Göteborg IFF 2022, Mon Premier Festival Paris 2022, Tromsø IFF 2023, New York CFF 2023. O expediție cu peripeții către Polul Nord, în care exploratorul norvegian Roald Amundsen și inginerul aeronautic italian Umberto Nobile sunt însoțiți de cățelușa Titina.

Duminică, 11 iunie

  • 11:00, Ateneul „Nicolae Bălănescu”, lungmetrajul Dounia și prințesa Alepului (dialoguri în franceză, subtitrare în română, vârsta recomandată 6 ani+). Cu doar câteva semințe de chimen negru în palmă, dar ajutată de o prințesă și încurajată de familie, micuța Dounia părăsește Alepul în grabă pentru a găsi un nou loc numit acasă.

  • 12:30-14:00, Ateneul „Nicolae Bălănescu”, ATELIER de animație pentru copii, facilitat de Anna Florea (recomandat pentru copii cu vârsta între 8 și 11 ani)

  • 22:00, Esplanada Teatrului „Tudor Vianu”, CINE-CONCERT Misterele Nordului povești norvegiene animate pe muzică originală compusă și interpretată în direct de Sebastian Burneci Trio. Trompetist și solist al Big Band-ului Radio și absolvent al Prince Claus Conservatoire din Olanda, Sebastian Burneci este membru activ în mai multe proiecte internaționale de jazz. Trio-ul va interpreta povești norvegiene animate pe muzică originală compusă și interpretată în direct, pentru bucuria publicului giurgiuvean.

Intrarea este liberă la toate activitățile din proiect! Parteneri: Consiliul Județean Giurgiu, Primăria Municipiului Giurgiu, Teatrul Tudor Vianu, Tranzit 2030 Parteneri media: Jurnalul Giurgiuvean, Salvează Cinema Giurgiu, Friendshipbridge.eu

 

Galerie foto

 

Foto: Mihai Smeu

bottom of page