top of page

CONCURS “CURAT MURDAR, COANE FĂNICĂ”

PIESE DE TEATRU ÎNTR-UN ACT, PE TEME ANTICORUPȚIE


Ediia a II-a 2023



ACTUALIZARE 07 decembrie 2023


Cu multă bucurie, vă prezentăm câștigătorii concursului "Curat Murdar, Coane Fănică!", organizat de Direcția Generală Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu în parteneriat cu Consiliul Județean Giurgiu, Teatrul Tudor Vianu Giurgiu și Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu. Felicitări tuturor participantilor!

Locul I: Tănasache Roxana Florina; Slamna Alessia; Anghel Loredana Mihaela; Spirea Răzvan Gabriel; Gherghina Alexandru

Locul II: Stanilă Rebeca; Jujan Elena; Vișan Adina Georgiana; Vișana Iuliana Andreea Elena; Vintilă Alina Iuliana; Nuță Adelina Ana-Maria; Docilă Elena Georgiana; Vasile Ioana Andreea; Voicu Andreea Alexia Viorela; Coscai Ana Maria

Locul III: Stoica Daria Rosalie Georgia


În contextul sărbătoririi Zilei Internaționale Anticorupție - 9 decembrie, Direcția Generală Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu în parteneriat cu Consiliul Județean Giurgiu, Teatrul Tudor Vianu Giurgiu și Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu lansează concursul de piese de teatru, într-un act, pe teme anticorupție "Curat murdar, coane Fănică", ediția a II-a 2023, decicat elevilor claselor IX-XII din cadrul unităților de învățământ liceal din județul Giurgiu.


PRECIZĂRI IMPORTANTE


Piesele de teatru vor fi redactate în limba română, cu litere Times New Roman de 12, cu spațiu de 1,5 între rânduri și nu trebuie să depășească 10 pagini. Fiecare piesă va avea un motto.


CALENDARUL CONCURSULUI:

  • 26 octombrie 2023: lansarea concursului;

  • 29 noiembrie 2023: ultima zi de trimitere prin poștă/primire a pieselor la Secretariatul teatrului (cel târziu ora 16,00);

  • 1 decembrie - 6 decembrie 2023: jurizarea pieselor;

  • 7 decembrie 2023: anunțarea rezultatelor

  • 8 decembrie – premierea câștigătorilor

ÎNSCRIERE

Înscrierea pieselor în concurs se realizează astfel:

  • într-un plic mic se introduce o filă care conține toate datele de identificare a autorului (nume, prenume, adresă, număr de telefon, e-mail, seria și numărul actului de identitate, vârsta, unitatea de învățământ preuniversitar la care învață), iar pe plic se scrie motto-ul piesei;

  • piesa de teatru și plicul mic bine lipit se introduc într-un alt plic mai mare care poate fi trimis prin poștă la adresa TEATRUL TUDOR VIANU, Str. Mircea cel Bătrîn nr. 1, 080033 Giurgiu, jud. Giurgiu sau poate fi depus la sediul teatrului, la Secretariat.

ATENȚIE : Pe plicul mare nu se trec datele expeditorului/autorului piesei. În caz de nerespectare a acestei reguli, piesa nu va fi înscrisă în concurs.


JURIZARE

Juriul concursului este format din:

  • Ana Sivu - Daponte - președinte

  • Vlad Bînzoiu - membru

  • Anca Pascu – membru


Fiecare membru al juriului va acorda fiecărei piese punctaj de la 1 la 100 de puncte, rezultatul final obținându-se prin medie aritmetică.

Câștigătoare a concursului va fi desemnată piesa cu cel mai mare punctaj, cu condiția să fi obținut o medie de peste 80 de puncte. În caz de egalitate, departajarea o va face președintele juriului.


PREMII


Autorii ale căror piese ocupă primele trei locuri vor fi recompensați cu premii și vor primi permise de acces gratuit la 3 spectacole din repertoriul Teatrului Tudor Vianu jucate la sediu.

Piesa desemnată câștigătoare a concursului va fi montată de către TRUPA DE TEATRU DE ADOLESCENȚI a Teatrului Tudor Vianu și va fi prezentată în premieră absolută la o data stabilită ulterior de către reprezentanții teatrului.

Toți participanții la concurs vor fi invitați la festivitatea de anunțare a rezultatelor și la premiera piesei câștigătoare a concursului.

Piesa declarată câstigătoare în cadrul ediției 2023 a Concursului, va fi utilizată ca instrument de comunicare pe teme anticorupție pe parcursul anilor 2023-2024.




bottom of page