top of page

"Dansând la Lughnasa" de Brian Friel - În spatele cortinei

"Dansând la Lughnasa este o poveste despre dragoste și familie, pierdere și speranță. Textul acesta chiar e o bucurie iar repetițiile la acest spectacol sunt cu totul și cu totul emoționante...Povestea celor 5 surori Mundy și a fratelui Jack a săpat în sufletele noastre...și ne-am descoperit și redescoperit. Demult nu m-am lovit de atâta emoție și dăruire. Spectacolul acesta nu a fost ușor pentru noi dar știu că va rămâne în sufletele noastre!

S-a întâmplat în 1936, în Irlanda... "(Antonella Cornici - Regizor)


"Ce text frumos, ce partituri minunate. Un text greu. Un text care te poarta in trecut cu duiosie si umor. Iar personajul meu ? Nu e cel mai spectaculos dar e atat de frumos. Imi face bine, mie in primul rand. Ma scufund in el ca intr o apa limpede si calda. E senzatia aia cand ajungi acasa dupa o lunga calatorie cand ai fost mult timp printre straini." (Marius Manole- Actor)


"Sunt extrem de fericită și mândră totodată că primul meu proiect ca manager este unul atât de sensibil, răscolitor, complex …. Giurgiuvenii merită să aibă acces la producții ambițioase și realizate cu profesionalism și da, se poate și aici, în micuțul nostru orașel de provincie să avem astfel de spectacole. Cu acest spectacol vă dezvălui o parte din mine, a copilului reîntors în orașul natal după o absență îndelungată… Sunt sigură că nu veți regreta dacă veți alege să fiți alături de mine, de noi… !”( Ana-Sivu Daponte – Manager interimar și actriță)


“Dansând la Lughnasa" este un spectacol cu o sensibilitate aparte care va rămâne mereu în sufletul meu.” - Anca Pascu, actriță


"Intrați cu noi în realismul magic al fetelor Mundy, care aduc cu ele povești de iubire, povești cu trecut și viitor. Spectacolul este ca o gură de aer proaspăt, ca și cum ai alege să stai sub ploaie și să te bucuri... "(Claudia Moroșanu, actriță)


“Dansând la Lughnasa” e cu de toate, are un meniu complet de dans, cântat, plâns, râs, emoție, bătaie, gelozie și iubire. De fapt din iubire cred că pornesc toate celelalte. “ - ( Mădălina Borș, actriță)


"Dansând la Lughnasa" - o călătorie fascinantă în timp. Lumea emoționantă a lui 1936 așteaptă să fie descoperită și doar împreună o putem face.’’ (Oana-Maria Dragne, actriță)


“Dansând la Lughnasa", un spectacol de suflet pentru suflet, te poartă într-o lume străină de noi, tocmai în îndepărtatele ținuturi ale Irlandei și te provoacă să emani empatie și dragoste necondiționată față de neajutorata familie Mundy. Mi-a intrat la suflet încă de la lecturi universul personajului Jack, un caleidoscop al vieții, o figură ce aduce în scenă ambra spiritelor africane, punctând astfel puterea amintirilor trăite sau netrăite, în realitatea sau imaginația personajului Michael, nepotul lui “de flori”. Un spectacol plin de culoare, dans și ritmuri ce contopesc lumea Irlandei și a ținuturilor africane, punând în lumină viața a cinci surori a căror flacără va arunca scântei în inimile celor care le privesc.” (Adi Gheo, actor)


"În primele zile de repetiții, am avut ocazia să îl cunosc pe Gerry Evans, un personaj de la care am avut multe de învățat și alături de care am parcurs un drum foarte frumos. Am descoperit magia dansului slowfox, am trăit atmosfera anilor '30 prin muzica, povestea și costumele domnului Gerry și într-adevăr, mașina timpului a funcționat." (Șerban Chițu, actor)


"Este a doua colaborare cu teatrul "Tudor Vianu" și am un sentiment foarte plăcut la revenire. Este unul din puținele spectacole din ziua de azi care îți atinge sufletul si după care vrei să vorbești despre emoție. Actorii nu au teamă de a-și arăta nervul dezgolit, nu le este frică să-și arate vulnerabilitatea și aerul de copil, lucru pe care nu l-am mai văzut de mult timp. Plec de la fiecare repetiție cu dorința de a reveni iar și iar. " (Victoria Bucun, coregraf)


"Familia Mundy senină și optimistă. Frumoasă prin defectele, problemele, emoțiile, nebunia, imperfecțiunile, speranțele, eșecurile și dezordinea care, împreună, creează FRUMUSEȚEA... o provocare pentru mine! Mulțumesc! "Dansând la Lughnasa" - îl iubesc și atât." (Alina Dincă Pușcașu, scenograf)


 

Galerie foto - repetitii spectacol "Dansând la Lughnasa"

 

Foto:Terfilms & Cristina Huțu

bottom of page