top of page

Micul Prinț

Povești despre maturizare, iubire și-alte chestii profunde


Data premierei: 15 decembrie 2023

Spectacolul pentru copii cu papusi compuse "Micul Print - Povesti despre maturizare iubire si-alte chestii profunde"
Micul Prinț - Povești despre maturizare iubire și-alte chestii profunde

Adaptare după Antoine de Saint Exupery

Un spectacol de Laura Dumitrașcu Duică


Distribuție: Claudia Moroșanu, Vlad Bînzoiu, Robert Poiană, Ștefan Liță, Anca Pascu, Georgiana Vrațiu, Evelyn Marcu

Regie, dramatizare, antrenament tehnic mânuire păpuși și lighting design: Laura Dumitrașcu Duică

Scenografie și videoproiecții: UNARTE București - Profesori: Anca Albani; Roxana Ionescu; Antoaneta Tica

Studentii : Alisia Mariș; Rudeanu Maria Cătălina; Mihnea Păduraru; Bold Ana-Maria; Amarinei Teodora Maria; Iuga Roxana Elena; Delcă Larisa Elena; Crețu Horia-Radu

Operator videoproiecții: Irina Tocănel

Muzică: Șerban Chițu

Afiș: Cristina Huțu
Teatrul "Tudor Vianu" din Giurgiu are plăcerea de a anunța premiera spectacolului "Micul Prinț", ce va avea loc pe data de 15 decembrie, la ora 11:00, la sediul acestuia din  Strada Mircea cel Batrân, Nr. 1, Giurgiu.

Inspirat din bine-cunoscuta poveste scrisă Antoine de Saint Exupery, acest spectacol aduce în scenă magia universului "Micului Prinț" într-o adaptare inedită semnată de Laura Dumitrașcu Duică.

Este pentru prima dată când la teatrul giurgiuvean este pus în scenă un spectacol cu păpuși compuse.


Păpușile compuse sunt păpusi alcătuite dintr-un cap din spuma format cu minutiozitate și pictat, un schelet care susține costumul păpusii, în timp ce picioarele sunt ale actorului.

Deoarece costumul păpușii ține loc de corp, orice gest, stare sau atitudine sunt redate cu fidelitate deoarece sistemul de mânuire și veșmintele pot transforma chiar si cea mai fină si imperceptibila miscare in semnal optic.


Ritmul în care păpușile sunt controlate se stabileste in functie de ritmul respiratiei maestrului mânuitor, iar motorul care le animã este SUFLETUL actorului. Tot procesul mânuirii este încarcat de spiritualitate si misticism, păpusa nu e un simplu obiect, ea devinind o prelungire a maestrului mânuitor.


Spectacolul deschide o fuziune fascinantă între lumea teatrului tradițional și cea a păpușilor. Această abordare permite actorilor să exploreze noi modalități de exprimare și să aducă un plus de profunzime interpretării. Sincronizarea perfectă dintre cuvinte și acțiunile păpușilor va da naștere unor momente scenice memorabile și va spori impactul emoțional al spectacolului asupra audienței.


Mai multe despre spectacol și despre arta mânuirii păpușilor compuse ne împărtășește Laura Dumitrașcu Duică regizoarea spectacolului:

"Păpușa devine instrumentul prin care ne conectăm sufletul, vocea și mâinile.

Cu acest spectacol, dorința mea este să transmitem spectatorilor o călătorie în lumea magică a Micului Prinț, îmbinând frumusețea poveștii cu arta subtilă a păpușilor.

Prin interpretarea actorilor și expresia delicată a păpușilor, dorim să aducem la viață nu doar cuvintele, ci și emoțiile profunde din spatele lor.

Ca regizor, aducerea tehnicilor de păpuși într-o poveste cunoscută precum "Micul Prinț" oferă oportunitatea de a reinventa și revigora universul familiar. Acest proces implică creativitatea în adaptarea poveștii, pentru a se potrivi limbajului specific al păpușilor.

Coordonarea mișcărilor păpușilor, expresiile lor și sincronizarea cu povestea originală implică atenție la detalii și o înțelegere profundă a caracterelor. În timp ce regizezi, trebuie să te gândești la cum păpușile pot comunica în mod eficient fără cuvinte și cum pot adăuga straturi de profunzime în interpretarea fiecărui personaj.

Alegerea tehnicilor de manipulare și designul păpușilor devin esențiale pentru a transmite emoții și pentru a crea o conexiune puternică între păpuși și public. Este un proces captivant care aduce o nouă dimensiune artistică și o perspectivă proaspătă asupra unei povești îndrăgite.

Spectatorii vor fi invitați să exploreze magia teatrului prin intermediul acestei interpretări unice, în care păpușile devin mesageri ai poveștii și călăuzele unei experiențe emoționale profunde. În final, sperăm să lăsăm publicul cu gânduri și sentimente care rezonează cu esența și înțelepciunea Micului Prinț.”


Povestea începe cu adorația Micului Prinț pentru un trandafir delicat, fragil și fermecător, care devine simbolul dragostei și al unicității fiecărei ființe, însă, în călătoria sa, întâlnește și alte personaje extraordinare. Vulpea îi devine prieten iscusit în joc, iar legătura lor devine un simbol al prieteniei autentice și al responsabilității față de cei dragi.


Întâlnirile Micului Prinț cu personaje precum Regele absurd, Vanitosul de pe Lună, Bătrânul Geograf și Zgârcitul Afacerist de pe asteroidul B621 îi oferă acestuia oportunitatea de a explora teme precum egoismul, superficialitatea, responsabilitatea și iubirea. Prin aceste experiențe, Micul Prinț ajunge la o înțelegere profundă, descoperind că iubirea și prietenia reprezintă cele mai prețioase daruri.

Punctul culminant al călătoriei sale are loc în momentul întâlnii cu aviatorii care își repară avionul stricat în mijlocul nisipului fin. Prietenia lor devine un simbol puternic al conexiunii umane profunde, arătând că legăturile sincere și înțelegerea reciprocă sunt fundamentale în călătoria noastră pe acest tărâm al vieții.


Regia, dramatizarea, antrenamentul tehnic de mânuire a păpușilor poartă semnătura Laurei Dumitrașcu Duică, iar din distribuție fac parte actorii Claudia Moroșanu, Vlad Bînzoiu, Robert Poiană, Ștefan Liță, Anca Pascu, Georgiana Vrațiu și Evelyn Marcu, scenografia fiind realizată de UNARTE București.


Spectacolul metaforă este destinat atât copiilor, cât și adulților, căpătând noi și noi înțelesuri în funcție de vârsta privitorului. "Micul Prinț”nu este doar o poveste, ci o experiență care atinge corzile sensibile ale inimilor spectatorilor indiferent de vârstă. 
Galerie Foto
 

Foto: TerFilms

Comentarios


bottom of page