top of page

Programul lunii IULIE

Deși stagiunea 2023/2024 s-a încheiat și momentan nu sunt programate spectacole de teatru, în această vară avem o surpriză pentru voi!

În parteneriat cu CINEMARATON, vă invităm la o seară de film în aer liber sâmbătă, 29 iunie, începând cu ora 19:30 pe esplanada teatrului.

Vom avea ocazia să redescoperim magia cinematografiei românești și să ne bucurăm împreună un film clasic - "Moromeții" după romanul omonim scris de Marin Preda.


Filmul regizat de Stere Gulea explorează viața unei familii de țărani în perioada interbelică și transformările care survin în satul românesc.

Din distribuție fac parte actori remacabili precum Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu, Gina Patrichi, Dorel Vișan, Mitică Popescu, Florin Zamfirescu, Emilia Popescu, pelicula obținând numeroase premii atât la nivel național cât și internațional:


  • 1987 – ACIN – Marele Premiu si Premiile pentru imagine, interpretare masculina (Victor Rebengiuc), costume, muzica, montaj. Diploma de onoare (Luminița Gheorghiu)

  • 1988 – San Remo – Premiul pentru interpretare masculina (Victor Rebengiuc)

  • 1988 – Santarem – Premiul III și Premiul pentru interpretare masculina (Victor Rebengiuc)

  • 1988 – Costinești – Marele Premiu și Premiile de interpretare masculina (Victor Rebengiuc) și feminina (Luminița Gheorghiu)


Prin acest demers ne propunem să aducem filmul românesc mai aproape de public, să promovăm arta cinematografică românească și să oferim giurgiuvenilor o experiență inedită și relaxantă, perfectă pentru serile de vară.

Participarea este gratuită! 

bottom of page