top of page

Ziua în care am înțeles


Data premierei: 18 septembrie 2023


un spectacol de Ioan Crețescu


Regia: Ioan Crețescu

Scenografie: Ana-Maria Udeanu

Coregrafie: Victoria Bucun

Compoziție muzicală: Șerban Chițu

Distribuția:

Sorin Dinculescu,

Anca Pascu,

Evelyn Marcu,

Ștefan Liță,

Vlad Bînzoiu,

Vlad Ciubotaru,

Georgiana Vrațiu,

Robert Poiană,

Delia Hriscu-Badea




În fiecare zi, trecem pe lângă adolescenți care par să se încadreze în tiparele obișnuite, dar oare știm cu adevărat ce se ascunde în sufletele lor? De la geniul din prima bancă, la rebelul care sfidează regulile, fiecare dintre ei are o poveste de spus.

Pe data de 24 aprilie, la ora 19:00, Teatrul Tudor Vianu ne invită la "Ziua în care am înțeles" – un spectacol care te îndeamnă să exploreazi lumea adolescenței punănd în lumină presiunile sociale și nevoia de acceptare cu care se confruntă tinerii din ziua de astăzi.

"Ziua în care am înțeles" aduce în fața publicului povestea a cinci tineri aparent diferiți, obligați să petreacă o zi întreagă împreună. În timp ce se confruntă cu prejudecățile și stereotipurile care îi separă, ei descoperă treptat că au mult mai multe în comun decât își pot imagina.Spectacolul se adresează atât adolescenților, cât și părinților și profesorilor care doresc să înțeleagă mai bine lumea complexă a tinerilor.Această reprezentație va atinge sufletul tuturor spectatoriilor, indiferent de vârstă, amintindu-ne că, în cele din urmă, suntem cu toții oameni cu dorințe, frici și aspirații asemănătoare.


Ce spun spectatorii


„La invitatia managerului teatrului Tudor Vianu, Ana Sivu Daponte , am fost la premiera piesei " Ziua in care am inteles " , in regia lui Ioan Cretescu.

Sala plina si foarte multi tineri si spre surprinderea mea deloc galagiosi.

Un minus tehnic , aerul conditionat a functionat cu greutate si a dat o stare de disconfort general.

Plusuri evidente in prestatia actorilor , in care l-am vazut detasat pe Vlad Binzoi , cu un rol de exceptie.

Si ceilalti actori s-au dovedit stapani pe roluri , schimb de replici savuroase , miscare scenica proprie adolescentilor .” (Nicu Ștefan - Facebook; 19. 09. 2023)


„Bun spectacol al Teatrului Tudor Vianu Giurgiu. Despre adolescenți, pentru adolescenți, părinți și profesori. Fără tabere, fără încrâncenări, uman, simplu, te prinde. Am și râs, mi-au dat și lacrimile.

Am fost fix cu cine trebuia să fiu la piesa asta, cu adolescenta mea.

Scenografie genială.

Ziua în care am înțeles.” (Ana Tatu - Facebook; 18.09. 2023)


Nu știu cine a ales piesa, dar știu ca a ales bine! O lecție pentru părinți, profesori și adolescenți!

Dragi profesori, nu uitati ca în spatele unui comportament inadecvat se poate ascunde o drama! Dar, mai ales, nu va transformați în mașinării ce adâncesc traumele copiilor sau, și mai grav, le creează noi traume!

Dragi părinți , nu transferați copiilor eșecurile voastre, ei s-au născut pentru a-si trăi propria viată! Iubiți- i asa cum sunt!

Dar, mai ales,nu uitati de ei!

Dragi tineri, nu aduceți în lumea voastră barierele create de adulți! (Crina Stoianovici - Facebook; 19.09. 2023)


Am avut nevoie de timp să mă dezmeticesc după această premieră - am intrat în sală ca spectator și nu mai știu ce am fost, nici cum am ieșit … mamă, elevă, observator, prietenă, cadru didactic, spectator … am trecut prin toate, m-am simțit ca la o radiografie… și încă o mai citesc… n-am terminat! Felicitări!!!” (Flori Iordache - Facebook 19.09. 2023)


Am simțit atâta emoție din atâtea direcții.

A fost cu adevărat educativ, o piesă ce te trece, pe rand, prin perspectiva fiecărui personaj.

Un mesaj cu adevărat puternic ce poate schimba felul in care ne obisnuim sa ne poziționăm( elev, parinte sau porofesor).” (Alexandra Bobonea - Facebook 20. 09. 2023)


Un spectacol cu adolescenți care ar trebui văzut de părinți.” (Diana Peicea - Facebook 20.09.2023)


O piesă foarte frumoasă, cu adevărat educativă!” (Andrada Vasile; Facebook; 20.09.20230ț




 

Galerie Foto

 


Foto: Cristina Huțu


bottom of page